17.03.2024
Dan Banu
Dintre bărbații șezând pe iarbă la vorbă, ea l-a ales pe cel ce i-a părut cel mai descheiat la minte. Erau înconjurați de hârlețe, lopeți și roabe, așa c-a bănuit că-s de la Parcuri și Grădini. Ea i-a zâmbit, el a roșit, ea i-a dăruit un sărut, el un diamant, ea l-a întrebat dacă se pot retrage undeva unde să fie singuri, iar el a dus-o în căsuța sa de la marginea pădurii. A deschis, a intrat și a rămas înlemnită în prag. Înăuntru erau șapte paturi. Așa că l-a rugat pe pitic să-i spună povestea.

Iulia Biro
Era tânăr, ce știa el. S-a dus spre ea cum se duc eroii sau nebunii la război: cu pieptul dezgolit, cu sufletul la vedere, ca și cum îi striga Privește-mă, ia-mă, simte-mă, sunt tot al tău. Mușcă-mă, lovește-mă, strivește-mă, încă gemea, când ea a ales alt piept dezgolit, văzut prin deschizătura altei cămăși, căreia nu i se mai închideau nasturii sau, poate, era lăsată așa ca să se vadă lanțul de aur ca un șarpe și crucea mare de-o palmă, crucea care lovea, în timpul sexului, și pielea nevestei, și a amantelor.

George Dometi
Nu vă supăraț aci e pista de scheiat? Că ar vrea copilul să se dee pă sanie. S-a dat și săptămâna trecută la patinaur, dar nu i-a plăcut. Tot cădea în, cum îi zice, în, scuzaț nu-n cur, în. Șezut, se aude vocea unei femei. Da, în șezut, da, ăsta-i cuvânt care-l caut. Știți noi vrem să-l creștem cu faza asta cu sporturile de iarnă. Am auzit că este ș-o pistă de boabe pă aci prin zonă. Dar eu sunt cu cardiacul și mi se ridică tensiunea că când văd ăia mici ce viteze bagă. Așa că bine mergem p-aci?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În martie 2024, grupul are 12.800 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus