20.03.2024
Titela Durnea
Am plecat dintr-o casă caldă, cu patru încăperi confortabile, în care umblam desculță și ascultam zi lumină jazz blues. Am luat cu mine câteva note, suficiente pentru un solfegiu. Un repertoriu modest pentru drum. Nu-mi păsa. Se zbenguiau notele alea în jurul meu zici că erau iele. Că mi-era sete, foame, frig, pustiu, acolo mi-erau, dragele, soldăței să-mi apere reduta. Și mă simțeam invincibilă. Apoi ai apărut tu. Și notele au amuțit. Am decis să mă-ntorc în inimă. Ascult Nina Simone. Am viață.

Julia Sandu
Uneori, după o noapte de ieșire, mă trezesc atrasă de singurătatea liniștită de a sta în mașina parcată în fața casei mele. În ciuda faptului că am renunțat la obiceiul de a fuma, cumva mă trezesc cu o țigară între degete, mă las pe spate în scaun și las fumul să se învârtească leneș în jurul meu. În timp ce rotocoalele de fum se îndepărtează către parbriz, degetele mele se trezesc că derulează cu un creion o casetă pe care scrie Shine on you crazy diamond part.1, 2, 3, 4, 5. Aparent diamantele e veatza mia.

Marian Benone Mihai
Muzică? Nu suport decât muzică îngerească, bizantină. Restul e drăcească, pentru că-l invocă pe satana și Hristos a zis cum că omul trebuie să-l cheme pe el în inima lui, cu ochii inimii lui trebuie să-l strige, plângând cu lacrimi de bucurie, pe Hristos, Hristos, Hristos. Mie-mi place, cel mai mult, melodia aceea, cu noi este Dumnezeu. O cânt peste tot, în duș, stând pe WC și gândindu-mă la Dumnezeu bunuțul și îi cer să mă miluiască pe mine, păcătosul, ca să mă pot împărtăși cu trupul și sângele lui Hristos. Amin.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În martie 2024, grupul are 12.800 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus