14.06.2024
Dan Banu
Faptul că nevastă-sa îl înșelase toată viața cu vecinul de peste drum și fugise în cele din urmă după 30 de ani de căsnicie nu îl enervase atât de mult cât demiterea de la facultate pentru comportament indecent. Pierduse tot de atunci, jobul, amicii, stima, casa. Marea trecere între două guri de haos, una te scuipă, alta te înghite, o porcărie, o petrecere pe care o pot sparge oricând, urla el către trecătorii speriați, stând în picioare pe balustrada podului și balansând ba un picior, ba altul.

Florentina Enache
Nu se opresc deloc, murmură el. De ce ar face-o? Îi răspunse ea. Pentru că goana te omoară mai repede, în timp ce opririle te fac să vezi mai bine. Ce anume? Ce ai, ce pierzi, lucrurile simple. Chiar așa, șopti ea privindu-l cu atenție. Deși aproape nimic nu mai e simplu. Știi tu sigur? Îmi dai numărul tău? Nu pot. Sigur că poți, îi zâmbi el. Hai, atunci dă-mi mâna că nu mai e roșu, s-a făcut verde. Trecem împreună, acum e rândul nostru. Dar nu te zori, mai e vreme. Când ajungem dincolo, îmi spui și cum te cheamă.

Florentina Ghițescu
Am citit undeva că vacanța aduce o cantitate mare de stres. Locul trei după moarte și după divorț. Mai am de încercat locul întâi, dar nu cred că mă voi stresa prea tare, probabil e valabil pentru cei apropiați, cum ar veni. E vacanță și număr zilele până ce încep serviciul. Nu de nerăbdare, ci cu teamă că se duc prea repede zilele libere. Plouă și aveam atâtea planuri. Mama m-a chemat la petrecere de Paști. O să vină toată familia. Era să mă calce pe trecere, tot numărând zilele.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iunie 2024, grupul are 13.100 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus