16.06.2024
Pe toată perioada Euro 2024, ne vedem în scris, în fiecare zi, uneori de două ori pe zi, până la finala de pe 14 iulie 2024. Luăm la disecat grupele, ne dăm cu părerea despre tot ce mișcă și comentăm fiecare meci în parte.

Eu sunt Cătălin Vieru și azi am răspuns la:
a. Cum vezi Grupa C?
b. Cine câștigă grupa C și de ce?
c. Care e jucătorul decisiv al fiecărei echipe și pe ce tineri suntem cu ochii? 

a. Am auzit-o și eu pe aia cu imparțialitatea presei și obiectivitatea analizelor, așa că nu zic că din grupa C nu mă interesează nimeni și nimic, în afară de Anglia și ciocănarul Jarrod Bowen. Sper că s-au săturat englezii să tot cânte It's Coming Home și trofeul să fie mereu prin vecini, cu cheia de gât, nemâncat și cu temele nefăcute. Vreau să se poarte ca niște părinți responsabili. Să îl ia la subraț și să se oprească cu el în primul pub londonez. Grupa nu pare foarte complicată, danezii părând cei mai în măsură să îi ia pe englezi la întrebări. Și statistica ne arată că Anglia nu a avut viață ușoară în întâlnirile cu Danemarca. 4 victorii, 3 egaluri, 3 înfrângeri. La lupta pentru optimi pare să își fi depus candidatura și Serbia. Problema e la vecinii noștri că par genul de echipă care se pot lua de piept cu oricine, dar pot și să piardă în fața oricui, când le e lumea mai dragă. Slovenia pare acolo doar hrană pentru cele trei. Fără prea mari șanse de a merge mai departe, tot ce pot spera e să influențeze clasamentul final, fiindcă orice punct pierdut de contracandidate în compania lor, va da ușor peste cap socoteala de acasă.

b. Cel mai probabil Anglia va fi prima clasată. Danemarca și Serbia la bătaie pentru locul doi cu un avantaj pentru nordici. Și Slovenia la proțap, gata de a fi servită cu o salată și un șpriț rece. Ce e bine pentru englezi este că nu sunt cu noi în grupă, că făceam noi cumva și îi trimiteam acasă.

c. La englezi Jude Bellingham, Jude Bellingham, Jude Bellingham. Și spune asta unul care nu a suportat niciodată echipamentul ăla al clubului la care joacă, parcă prea alb pentru istoria lor. Dar puștiul e de nota 2000. Și cum probabil toată lumea îl știe, pare fără sens să îl nominalizez doar pe el, doar că nu mă lasă inima să mai scriu alt nume lângă el. Danemarca pare că își bazează faza defensivă pe Andreas Christensen, făcându-l un pion esențial în jocul lor. Deși nu a avut un sezon strălucit în Anglia (nu avea cum, pentru că nu l-a ajutat echipa) Rasmus Hojlund, atacantul lui ManUtd, rămâne unul dintre cei mai promițători atacanți din fotbalul mondial. De patru ani, în fiecare vară, puzderie de știri cu oferte peste oferte de la Real, Barca, Chelsea, Juve, ManUtd, PSG etc. pentru Sergej Milinkovic-Savic. Și iată-l pe mijlocașul sârb și (încă) starul naționalei sale ajuns la 29 de ani la Al-Hilal în Arabia Saudită. Tineri nu prea avem de unde alege, dar sunt curios ce se va întâmpla după Euro cu aproape tânărul Strahinja Pavlovic. Fundașul de 23 de ani a avut două sezoane de senzație la noua pepinieră de aur a Europei: RB Salzburg. Probabil că un Euro bun va însemna un transfer pe bani mulți într-un campionat puternic.
Jan Oblak este singurul care pare că poate ajuta naționala Slovenei să nu plece cu traista goală acasă. Așa cum spuneam aici, Benjamin Šeško pare noul hit în materie de tineri, gata să fie împachetat și legat cu fundiță spre a fi expediat către unul din giganții Europei. Dar asta se va întâmpla abia la anul, el dându-și acordul să mai joace un an la Leipzig.

0 comentarii

Publicitate

Sus