16.06.2024
Meciurile din a doua zi de Euro 2024 (15 iunie 2024) le-am văzut la o terasă pe plajă. Rezervarea era făcută pentru deschiderea turneului, dar pentru că a plouat, am amânat-o. Pe timpul verii, câteodată, aici poți să vezi filme.

Am primit o masă mai în spate. Tot meciul dintre Spania și Croația, un domn corpolent a stat în picioare obturând jumătate de ecran. Nu băusem suficient pentru a îndrăzni să-l deranjăm.

La pauza dintre meciuri a fost un concurs cu întrebări despre fotbal, Euro și Mondiale. Eu nu știam răspunsul la niciuna.

Spania-Croația nu mi-a plăcut. Adrian mi-a explicat de ce este așa de slabă Croația. E ca România și Generația de Aur. Au îmbătânit jucătorii și tinerii întârzie să apară.

Al doilea meci, Italia-Albania a fost frumos, mai ales prima repriză care a debutat cu un gol în secunda 24, un nou record pentru istoria Euro. Greșeală de portar, spune Adrian. Golul la colțul scurt este gol de portar. Fundașul a apărat colțul lung pentru că știa / credea că portarul îl va apăra pe cel scurt. Mi-a plăcut ideea asta, valoarea echipei. Cred că e plăcut să muncești știind că echipa va fi acolo și își va face treaba. Ce o fi fost în inima fundașului când a văzut că portarul nu intrase încă în joc? Și în meseria mea, când o rotiță nu merge bine, că e portarul, infirmiera sau asistenta, pot să încerc să centrez eu și să dau cu capul până nu mai pot, că tot nu o să dau gol.

Meniul de la terasă avea denumiri haioase: jucător, echipă, arbitrii, antrenori. Am mâncat mici cu muștar și am băut bere. "Antrenamentul" a fost destul de lung. În pauza dintre meciuri "am ieșit la încălzire" și m-am plimbat cu prietena mea pe malul mării. Au fost foarte multe discuții când au mărit plajele, "ar trebui să ne duceți cu cămila până la mare", "bei o bere până ajungi la mare și te apucă iar setea", dar acum s-au liniștit. Ai loc să stai pe prosop direct pe nisip, e loc și pentru șezlonguri și pentru astfel de terase.

Cel mai mult din ziua de ieri mi-a plăcut drumul spre casă, pe jos, noapte pe la ora unu pe sub teii înfloriți.

Cred că o să asociez de acum înainte fotbalul cu mirosul de tei. Parcă mă văd la 90 de ani, la azil, cum o să îi fac capul mare unei infirmiere care o să-mi aducă un ceai de tei să mă liniștească înainte de culcare.
- Vai, ce frumos a fost Campionatul European de fotbal din 2024! S-a stabilit un nou record. De unde ziceai că ești? Albania?
- Hai, mamaie, la culcare că iar o chem pe asistentă să te adoarmă.

0 comentarii

Publicitate

Sus