17.06.2024
Yuka Brevi
O să plec la noapte, îi spuse Șobo, în șoaptă. Aici, în capitală, nu mă place nimeni. Mă aleargă cu mătura, vor să mă otrăvească. De parcă eu sunt prost și nu știu să mă feresc. Am fost la formare, la psiholog și coach. Știu că nu e vorba despre mine, ci despre ei, dar, totuși, vreau și eu să-mi întemeiez o familie, să-mi plimb copiii prin tomberoane, liniștit. Ți-am zis că plec, da? Am un marfar, la noapte. Ți-am spus și asta? Vezi? Trebuie să mă grăbesc, că am îmbătrânit și uit de ce-ți vorbesc în șoaptă.

Aurelian Țolescu
Uneori, cei ce se iubesc stau în metropole diferite. Își comunică sentimente, dorințe, speranțe și ar vrea ca toate mesajele să ajungă nedistorsionate. Știința comunicațiilor digitale a inventat Codul Corector de Eroare care face ca mesajele electronice să ajungă corect. Din păcate sufletele nu au inventat asemenea minuni și unele mesaje de dragoste ajung distorsionate. Când vrei să spui că ți-e dor există riscul ca în cealaltă parte să ajungă un fel de reproș. Sufletul doar simte, nu corectează.

Alina Ilie
Plouă mărunt, cu stropi pulverizați din cerul lor de-acum secat. Din iubire le-au rămas doar priviri care nu mai cer îndurare. Liniștea ticăloasă s-a strecurat din spațiul dintre ei și le-a pătruns în oase, în minte și în suflet. Ea deschide geamul să respire și umbra larmei inundă apartamentul de la etajul 70. Fiecare se simte cel mai singur om din lume și ar pleca fără să mai scoată niciun sunet, dar curajul nu este punctul foarte al niciunuia. Scot mecanic amândoi câte o țigară Kent alb scurt și zâmbesc mort.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iunie 2024, grupul are 13.100 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus