21.06.2024
Oana Brumă
Tot liceul a visat să plece din orășelul de la graniță în care toți o știau. Cât mai departe de ai ei, în metropola tuturor posibilităților. A intrat prima la facultate și a împărțit căminul cu mulți gândaci. Mânca la cantină și își spăla hainele pe la străini politehniști. A învățat de-a rupt, s-a angajat unde-a vrut, și-a luat casă, s-a măritat și a făcut copii. Acum aleargă bezmetică prin marele oraș și uneori, cu capul pe pernă, ar da visul pe niște tihnă de provincie. Dar agitația creează dependență.

Răzvan Drăgoi
Asociația teroristă Micii Poznași, susținută de părinți și de doamna educatoare se află în spatele unor teribile atentate cu griș, cacao cu lapte și marmeladă, care au înspăimântat orașul. Mai ales populația feminină este indignată de asaltul pe care acești dușmani ai țesăturii le-au lansat asupra hainelor, pătate, literalmente, cu orice. Organizația Metropolitană Dacii și Oltcitzii Liberi și-a pus întrebări firești, dacă nu-i mâna americanilor, dacă nu e vaccinul sau 5G. S-a constatat că așa e.

Nicolae Popescu
Dragi conțărani, dragi rude și prieteni ce stați acilea, în primul rând, azi sărbătorim două lucruri mari: satul nostru e de azi comună, iar fratili mieu a reușit. Citez direct de pe Whatsapp: ajunsăi în gară la Miunchen. Miunhen domn primar, îl corectă vărul Ionică, mâna lui dreaptă. Primarul Ilie își șterse fruntea asudată. Așa, acu' că ne-am înfrățit cu Miunchen ăsta, zic să avem și condiții ca pă Germania. Florico, nevastă, hai să dăm drumul la licitația aia cu trei mii de euro per neon dă iluminat stradal.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iunie 2024, grupul are 13.100 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus