25.06.2024
Siranuș Hakobian
Am văzut farurile care veneau în viteză spre mine și apoi am simțit cu surprindere impactul. Mă miram că mi se întâmplă mie așa ceva, că doar aveam bănuțul norocos în buzunarul de la piept, acolo unde o coastă îmi zgâriase plămânul. Judecând după numărul fracturilor mele și după pierderea splinei și a unui plămân, accidentul trebuie să fi fost unul mare. Am vrut să-mi retrogradez talismanul la condiția de monedă de două parale, dar mi-am dat seama că bănuțul era într-adevăr norocos. El nu a avut nicio zgârietură.

Andra Toropoc
Aștepta. Mic și drept, îmbrăcat frumos, pieptănat, cu pantofii curați, asculta cum se-ndepărtau de el glasurile adulților veniți să-și aleagă un copil. Nu se poate, de data asta voi fi și eu norocos, voi pleca și eu cu o mămică, își spunea-n gând băiețelul. Și aștepta cuminte. Din când în când băga mâna în buzunarul hăinuței și atingea jetonul de metal găsit prin iarbă în ziua de Paște. De data asta va fi bine, se încuraja singur, căci fusese prevăzător și lipise de jeton un trifoi cu patru foi.

Aurelian Țolescu
Eram în China, în altă viață, la un templu unde exista un imens cazan cu apă și pe fundul lui, în direcția punctelor cardinale, erau niște mici ceșcuțe. Deși însurat, eram îndrăgostit. Tradiția spunea să arunci o monedă în apa cazanului și dacă nimereai într-o ceșcuță, ți se împlinea dorința desenată pe fiecare din ele. Am aruncat spre cea cu iubirea și, din prima, am nimerit. Oare a fost păcăleală? Când am revenit am divorțat și încă de două ori. Acum, mai folosesc doar cardul de debit Revolut.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iunie 2024, grupul are 13.100 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus