28.06.2024
Arthur Ianoși
Vlăduț, n-ai suge și tu ceva? întrebă Nemo, noul partener al contelui. Era să-ți zic eu ce-aș suge, lasă-mămi-am prins o unghie-n criptă de mă ustură-n. Suflet? Vrei să pup să treacă? Auzi, nu e nicio lună de când te-am transformat și începi cu d'astea? N-ai niciun festival pe unde să mă faci să-mi fie dor de tine? Hai, mă, Vlady, mă, mă doare când te doare. Bă, tu nu vezi că s-a-nnegrit? Știu cum facem, le facem pe toate negre, sări entuziasmat Nemo, și, zelos, începu să lovească cu ciocanul unghiile contelui.

Marius Stan
Dar colții, de ce ai colții așa de lungi? Ca să te pot mușca mai tare. Și palmele, de ce ai palmele așa de mari? Ca să te pot apuca mai bine. Dar zâmbetul, de ce ai zâmbetul atât de fermecător? Ca să te pot cuceri mai ușor. Dar cuvintele, de ce cuvintele tale se rostogolesc ca bile de marmură pe catifeaua vorbirii? Ca să pot pătrunde mai adânc în inima ta. Și brațele, de ce ai brațele așa de puternice? Ca să te pot îmbrățișa mai strâns. Dar țeapa, de ce ai țeapa atât de vânjoasă?

Camil Popescu
Când a împlinit cinci ani, Vlad Țepeș a primit cadou de la ta-su o țeapă în miniatură. Într-o zi, pe când se juca cu ea prin curte, l-a văzut pe paharnicul Șuțu aplecat deasupra fântânii. S-a uitat la țeapă, s-a uitat la posteriorul lui Șuțu, din nou la țeapă, apoi a sprintat dintr-un capăt al curții până la fântână și a înfipt vârful țepei fix în șezutul lui Șuțu. A sărit paharnicul ca ars și-a rupt-o la fugă, ținându-se de buci. De la geam, ta-su își mângâia mândru barba: strașnic fecior am, mânca-l-ar tata.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iunie 2024, grupul are 13.100 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus