29.06.2024
Ana Maria Dobre-Nir
Avea încă urme de sânge pe buze, când ne-am sărutat pentru ultima dată. Nu era un castel, locul în care ne întâlneam o dată la o mie de ani, ci o pădure. Era ritualul nostru ancestral. Noi dansam goale în lumina lunii, iar ei sacrificau animalele. După ceva timp, oamenii ne-au dat de urmă și atunci a început vânătoarea. Ei acceptă atât de greu tot ce nu e conform credințelor lor. În lumea lor, a fi diferit, este un pericol. Așa l-au prins și l-au omorât. Ca niște barbari. Cu țepușele și gloanțele lor din argint.

Iulia Biro
Numărul casei era cel corect. Dr. Acula, avocat, scria pe cutia poștală. Ușa s-a deschis înainte să apuce să bată. E cel mai bun, îi spusese prietena care a trimis-o la el, însă nu doar că ia pielea de pe tine de scump ce e, îți bea și sângele. Banii nu vor fi o problemă, își zisese Ligia, dacă el o va ajuta să câștige divorțul de multimiardarul ei soț. Acum stăteau de vorbă de o oră. O treceau valuri de căldură: omul era sexy ca păcatul. Să vorbim de onorariu, a zis el. Ajutați-mă și vă dau orice, a oftat Ligia.

Marinela Trifan
Făcea bot de maimuță, dădea cu creme, estetic n-o mai ajuta nimic, era ireversibil și, mai ales, incontrolabil. Un tic dizgrațios, nici n-o puteai privi, își clănțănea obrajii sucindu-și gura când pe stânga, când pe dreapta și-i ronțăia cu înverșunare. E de la cap, i-a zis un doctor, acolo trebuie să te tratezi. Fă niște rugăciuni, o meditație, ceva, ajută. Sau mergi la popă. Ăsta e prost, a molfăit în sinea ei, pentru ceea ce am în cap, ar trebui să mușc din el, așa, mai bine mă consum pe mine.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iunie 2024, grupul are 13.100 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus