01.07.2024
Monica Bologa
Copilul se joacă în fața casei cu o mașinuță stricată de tablă. Vecinul, beat criță, îi spune: știi unde găsești toate jucăriile din lume?, la capătul pământului. Copilul a pornit la drum. A trecut de sat, a traversat orașe, anotimpuri, s-a angajat, a făcut bani, și-a umplut casa cu jucării, s-a însurat, a divorțat, a rămas singur. Într-o zi s-a urcat într-un tren. Ultimii kilometri spre sat i-a făcut pe jos. Când a intrat în casă, și-a găsit părinții la masă. De pe o poliță îl privea mașinuța stricată de tablă.

Arthur Ianoși
Sigur îmi cobisem. Totul Se Va Termina La Mine-n Dormitor, Cu Ea Deasupra, se transformase în Nu, Nu Comand Nimic Deocamdată, Încă Aștept Să Vină. Îmi urlau mațele de foame, mai și băusem trei pahare de vin ca să am curaj. Tinere, au trecut două ore, nu mai vine, ții masa ocupată. Aproape beat, am achitat 75 de Ron și am traversat strada la Domino's. Mi-am comandat o pizza prin telefon la adresa mea și am rugat șoferul să mă ia cu el. Șase mii de pași, cu banii luați, și nemâncat, și nefutut, ar fi fost deja prea mult.

Ramona Ungureanu
Cerusem doar un pahar cu apă, nu mănânc cu oricine. Băiatu' turuia întruna. Cred că vorbea cu coji de ouă și săgeți de darts, mă loveau și zgâriau, asta nu era întâlnire, era asediu. Am început timid să-l împing cu privirea și mi-a ieșit destul de bine, se îndepărta cu tot cu scaun, până auzeam doar finaluri de cuvânt, ca un ecou. Apoi l-am apropiat doar cât să îi torn delicat paharul cu apă pe creștet, apoi l-am împins înapoi. Ai auzit de Nicu, l-a atacat un urs polar. Sfinte, mersesem prea departe.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus