07.07.2024
Alex Caragian
Imaginează-ți că ești o vază. Una a cărei valoare a crescut când cioburile ei au fost lipite cu pudră de aur; cunoști tehnica japoneză, nu te învăț nimic. Te văd împrăștiat și ți-am dat măselariță ca să te pot coase. Te voi ajuta să te aduni. Multiplele fracturi pe care ți le-am produs sub sedativ se vor suda. Calusul osos ce se va forma când se vor vindeca fracturile e mai rezistent ca osul. Vei fi o operă de artă vie. Dar și viața e temporară. Sunt lucruri mai grave decât moartea. Ăsta e unul.

Ana-Maria Dobre Nir
Când i-a spus că vor merge într-o plimbare cu balonul, nu și-a imaginat ce avea să se întâmple. Își închipuia c-o va cere în căsătorie. Apoi, câțiva metri deasupra pământului, el a început să-i povestească cum s-a îndrăgostit de alta, dar n-o poate lăsa, pentru că știe că ea va suferi. Nu-i venea să creadă ce-i auzeau urechile. Atunci a apucat coșul de picnic pe care-l pregătise și-a început să-l lovească, apoi franzela. El se ferea și se agita. Până la urma l-a împins. Iar el a căzut. Și-am încălecat pe-o șa.

George Dometi
Cu răceala peniței curbate ating buzele înfierbântate de sângele țâșnit din carotida crestată a unui cuvânt îndurător, Iubire. Atât de insipid și gumos mi-a intră în gură, molfăindu-l mi-a provocat greață, încât l-am scuipat. Cocoloașe închegate îmi stau atârnate de colțurile gurii, dar nu mă las pradă dorinței de a-l nimici. Eu nu omor cu cruzime sau stâlcesc cu bestialitate trupurile sfintelor mele crime. Nicidecum. Le topesc într-un ritual de iertăciune în călimara minții și le aștern pe foi.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus