09.07.2024
Iulia Biro
Obosise deja și ăstuia nu-i venea odată cheful. Și-a scos acadeaua de căpșuni din gură și i-a dat-o lui. Ține, i-a zis cu voce alintată. Și-a ridicat volanele rochiei roz cu buline albe: uite, daddy, îți plac chiloțeii mei cei noi? A făcut o piruetă în fața lui, a dat deoparte dantela albă, să se vadă alunița de pe fesa stângă. Cu fundul la el, s-a aplecat să își ridice șosetuțele. A răsuflat ușurată când l-a simțit la spatele ei: acum mai trebuia doar să geamă de câteva ori. Numa' s-o ia de nevastă, să scape.

Monica Ciurea
Hai să ne jucăm, a zis și m-a tras de bluză. Uite, tu ești mama, eu, tata, tu faci mâncare, și mi-a trântit un capac de borcan lângă băltoacă, hrănești copiii, vezi să fie mâncarea bună. Și tu? Eu? Câștig bani, că de-asta s-au inventat tații. Aa, și să-mi calci hainele, că mamele îi țin la dungă pe tați, ai înțeles? De nu, te râde lumea, femeie, a mai zis amenințând cu degetul. Dar noi n-avem copii, Jenică, am reușit să îndrug. Facem diseară, nevastă. Că de-asta sunt buni tații, a zis semeț și jap una peste obraz.

Caterina Tudorache
Deci bă io. Da'. Bărbatul rămase cu un deget în aer, în timp ce cealaltă mână ținea cu fermitate o sticlă de bere. Bă. Nu zic. Degetul își aduse aminte că este mobil și se plimbă cu tot cu mână prin aerul rece al nopții. Bă. Io. Un alt bărbat, căzut în șanțul din față, mormăi. Ta ta bă. Io. Începură să plângă amândoi și încununară aceste trăiri cu încă un gât lung de bere. Gata. Io acasă, spuse cel din șanț și adormi pe spate. Plec la mămica, spuse bipedul și se prăbuși peste poarta cimitirului.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus