16.07.2024
Ionuț Morariu
Menajeria Dianei era fără rival în toate universurile cunoscute. Niciun alt olimpian nu se putea mândri cu exponate atât de diverse iar dioramele ei gemeau de trofee splendide. Cel mai mare centaur de pe Casiopeia sau cel mai feroce titan pe Draco ai săi erau. În taină însă, sufletul de cleștar al zeiței se murdărise de aburii invidiei. Masculii terrani din grădina ei se veștejeau unul după altul. Și-ar fi vândut și inima să afle secretul lui Venus, care făcea Priapi imperiali și din cele mai pricăjite exemplare.

Iulia Vucmanovici
I-auziți, fetelor, la Thomas O'Malley, cică vor să ne adune de pe străzi, să ne bage în cuști, să ne țină în adăposturi. Dar ce suntem noi, căței? De când e lumea, noi stăm la aer, ne mișcăm pe acoperiș, dormim vara sub mașină, iarna sub capotă. Să ne bage la zdup, ca pe potăi? Așa ceva nu se poate. Vom lupta, ne vom salva. Tipul cu sacoșa plină cu caserole, ăla e omul care ne trebuie. Hai, alinierea, așa cum v-am învățat să vă unduiți și să mieunați drăgăstos. La naiba, tăntălăul a venit azi cu afumătură.

Yuka Brevi
Dragi Cupidoni, declar închis anul școlar generația 3iX. Ați absolvit cu succes cursul de o sută metri viteză cu arcul. Felicitări. Veți fi lansați în această după-amiază în stratosferă, complet echipați. Tot ce aveți de făcut este să găsiți ținta potrivită. Un soț obosit care duce gunoiul, o pereche plictisită în mall, o mireasă furată pe nepusă masă. Putem să încercăm și la biserică, morgă sau sala de nașteri, cu persoane de același sex?, întrebă unul mai grăsuț, în timp ce-și ascuțea săgeata ruginită.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus