16.07.2024
Paul Dârvariu
În privința asta, avem aceeași părere: ce ne-am face fără el? E drept că dependența e reciprocă. Pe Steluța și-a angajat-o secretară, iar pe mine m-a împuternicit să-l reprezint în inspecțiile din județe. Ieri, m-am întors mai devreme. L-am întâlnit în fața liftului: nu prea dai pe la birou, Mișule. Ți-am adus prima. Am dat buzna în apartament. Steluța, numai în chiloți, cu un plic în mână: tocmai ți-a adus Șefu' prima de fidelitate. M-am liniștit. Nu m-a mințit, săracul. Să-mi fie rușine că l-am bănuit pe nedrept.

Ina Moldoveanu
Chiar crezi că poate să-i convingă pe toți, că este pentru binele lor? Absolut. L-am testat. Postul îi vine mănușă. Pare empatic, este inteligent, un excentric manipulator, arată altruism, dar el calcă pe cadavre pentru supremație, un salariu atrăgător și un post de conducere. Pare profilul mai degrabă a unui psihopat. În ziua de astăzi este o calitate a omului puternic. Se pare că soția s-a sinucis din cauza lui. Nu-i căuta nod în papură candidatului perfect. El o idolatriza, ea era doar o nebună care a înghițit un pumn de pastile.

Elena Fermuș
Ai mei au luat-o razna. O țin pe-a lor, că ei tre' să-mi găsească alesu'. Am făcut patruj de ani și nica-nica. La toți flăcăii le cată nod în papură. Taie la orătănii din bătătură, fac de haleală și-i cheamă la noi, să le cerceteze bunele maniere. Apoi cu bârfa, că ăla mâncă cu gura deschisă, ălalalt plescăie, unu' n-are un dinte, la altu' i se mișcă măseaua de minte, bla, bla, bla, iar la final amin, nu e ce trebuie. Da' mai dă-l dracu de dinte, se drege cu implant, uitați-vă și mai jos de gură. Poate e ce trebuie.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus