17.07.2024
Monica Bologa
Am încercat câteva luni să ne salvăm căsnicia. Ne-am străduit cum am știut, cum am putut. Tăcerea din casă creștea precum aluatul pus la dospit, în fiecare zi se transforma într-un zid pe care ne mâzgăleam nefericirea. Apoi, într-o noapte, am avut un vis care-mi spunea că salvarea va veni de la un om. A doua zi, am plecat împreună în lume să îl căutăm. După vreo trei luni l-am găsit; am aflat că în pântecul meu crește acel om. Ne-am întors acasă și nu am mai căutat nimic. Pe zid au început să crească flori.

Radu Gramatovici
Cum e doctore? Priviți. Superb. Cine e omul? Nu pot să vă spun; contează doar că sângele lui e perfect. Ai spus că voi avea nevoie de sânge proaspăt toată viața de-acum încolo ca să rămân tânăr. Dacă dispare, de unde vei mai lua sânge? Nu o să dispară. Cât timp voi fi eu, va fi și el aici. Sper să funcționeze pentru că am băgat o groază de bani în cercetările tale. Nu te văd bine dacă nu. De fapt, nici acum nu te văd prea bine. Ești palid ca dracu. Ce-ai pățit? Cred că ți-ar prinde bine și ție niște sânge, ahahaha.

Iulia Biro
Terminați, că nu-i nicio distracție să-l aleg pe ăsta. Mai am jumătate de catalog, de ce să mă grăbesc? Frate 5, lasă-mă cu copiii tăi de bețivi, alege tu să fii unul, multă muncă pe puncte puține și, după aia, înapoi pe Pământ, să completezi punctele în altă viață. Uite, ăsta sună promițător: orfan de mic, adoptat, apoi adus înapoi la orfelinat, că au făcut ăia un copil al lor. Câte puncte de soartă nasoală aș primi, 2000? Uăi, direct în Rai ajung și rămân pe veci acolo. O viață și gata, mi-am câștigat locul.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus