18.07.2024
Ana-Maria Butuza
De o vreme se simțea urmărit. Apoi, se liniștea singur. Pe cine să intereseze un vagabond fără casă, atât de sărac, încât și mațele l-ar fi părăsit pentru o ciorbă caldă. A adormit ghemuit pe bancă, sub un tei și s-a trezit într-un loc necunoscut, înconjurat de oameni în alb. Câteva zile a durat convalescența, conectat la aparate, cu o durere aproape insuportabilă ce îi sfâșia abdomenul și spatele. La știri se anunța că se găsise un donator și renumitul om de afaceri trecuse cu bine peste transplantul de rinichi.

Ramona Ungureanu
Stătea sprijinită într-un cot pe blatul de la masă, capotul cu flori i se ridicase puțin pe dreapta și un bigudiu era obosit, se desfăcuse a lehamite. Că, uite, Superman una două sărea în chiloții ăia și amu salva pe unii din incendii, amu din dărâmături. Mai lasă-mă femeie bună, că și ăla era brânză bună în burduf de extraterestru, io-s numa un om, du gunoiu, repară aia, înlocuiește becu, da' tu crezi că-i ușor? Ia dă tu mopsu ăla, adu o bere și dă să-ți aranjez o țâră capotul ăla că nu-i în vinclu.

Alex Caragian
Când intru, lumea zice: Aoleo, tu mai lipseai. Ies din duș și din oglindă aud o voce: e ce trebuie. Când Dzeu a creat lumea, a decupat din ea conturul meu ca oriunde aș merge să fiu la locul potrivit. Omul puzzle, caracter de tetris, fizic de lego. Dacă simți un gol în tine este pentru că-ți lipsește eul. Îți pot umple golu'. Mai ales de ești femeie. De ești bărbat, golu'-i de la foame și de la berică, lipsă acută de bere. Eu pun pe mine-n tine. Sunt omul de care ai nevoie când te apucă nevoile.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus