18.07.2024
Bogdan Mihai Bati
Stăteam în ploaie de juma' de oră. Vremea se-năsprise. Ceru' se-ntunecase. Sufletu' plânse. Acum doar stăteam și așteptam. De juma' de oră. La început am așteptat îndurerați și îndoliați. Acum așteptam plictisiți. Groapa era săpată. Salahorii erau pregătiți să coboare sicriul. De juma' de oră. Popa-și dorea să se termine slujba. Noi ne doream să fim îndurerați și îndoliați. Salahorii își doreau să se oprească ploaia. Norii își doreau să se termine. Soarele dorea să răsară. De juma' de oră așteptam să vină mortu'.

Sorin Rizeanu
Primul meu, ce naivă. Al doilea, James, dragostea dură, atunci am învățat cum vreau și am nevoie să fiu iubită. Numai minciuni, durere și manipulare. Pe al treilea, Dan, l-am ales să dureze. Stabil, drăguț, mereu atent. Dar Eric m-a luat cu totul prin surprindere. Vară, piscină, un corp de zeu grec, trei Mojitos și eu o lașă. Hotelul cu cearșafuri frumoase, el cu o sticlă de vin ciocănind discret. Dar sunt prea civilizată să înșel, nu răspund și-l sun tremurând pe Dan. Mi-e dor de tine, fraiere.

Alexandra Buhudini
Pielea lui era albă, precum plaja Cala Mariolu iar ochii verzi, ca algele unduitoare. Din pielea mea pământie răsărea și apunea soarele, cât culegeam tutun și căram apă, orfan în Malawi, stăpân peste nimicnicie. M-a luat în brațe și mi-a făcut promisiuni mai înalte decât Nganda Hill. Câteva aeroporturi mai târziu, ochii lui au sfârâit ca prima picătură de ploaie pe pielea unui elefant uscat. Vezi, inimă? Nu de răsărit aveam nevoie, ci de căldura inimii lui. Sunt Abaan și la 7 ani m-am născut în Sardinia.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus