19.07.2024
David Brescan
este acest neamț. Să ne conducă el dacă noi nu suntem în stare. Nemții nu sunt corupți. Ați auzit voi să ia nemții șpagă, sau să accepte plocoane? Avere are deja, locuințe are șase, deci nu va fura din banii țării. Unde mai pui că e înalt, nici nu vorbește prea mult și se cunoaște deja cu ceilalți comandanți militari din Europa. Războiul e la granițele noastre, domnilor, haideți să-l întrebăm cât mai repede pe neamț dacă ne dă voie să-l alegem. Propun să-i încredințăm negocierile unui liberal, lui Ion Brătianu.

Yuka Brevi
Pe înserat, într-o atmosferă romantică, pe o bancă, în parc, un purice își declara iubirea sinceră unui păduche. Dragostea mea, știu că e aproape imposibil de înțeles, nici eu nu știu cum de s-a întâmplat, dar nu pot să-mi imaginez viața fără tine. Aș putea chiar să sar în gol, de la etaj, în mod repetat. Te rog un singur lucru. Să ai răbdare. Să așteptăm omul potrivit. Să fie cu părul des, mai ales în frunte, așa cum îți dorești tu, dar, te rog, să nu mă părăsești. Să aibă și un câine.

Gabriel Rusu
Tovarăși, copilul este stâlpul comunismului. Partidul îl crește la sânul său, pentru ca, în viitor, să culeagă roadele. Este imperios necesar să-i arătăm că noi suntem calea pentru progres, să-i ascuțim instinctele, în așa fel încât să nu cadă pradă doctrinei imperialiste. Tovarăși, copilul trebuie să fie cetățeanul perfect. Dacă mă-sa nu vrea colectivizare, copilul trebuie să-și informeze fratele mai mare, securitatea. Rețineți tovarăși, copilul trebuie crescut în lumină, iar ea vine de la răsărit.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus