08.08.2024
În România de până-n anii '90, să vezi un cuplu sărutându-se pe stradă era o scenă rară, așa că în '93 cînd am ajuns în Paris - pentru mine primul loc occidental văzut vreodată - imaginea unor oameni îmbrățișați la fiecare colț de stradă a fost realmente un șoc vizual.

Fermecat și surprins de naturalețea, inocența și sentimentul de libertate emanate de aceste gesturi, am devenit pur și simplu obsedat să surprind pe film aceste cupluri. De atunci, în toate drumurile și călătoriile mele prin Europa și apoi în întreaga lume, am pornit în căutarea celor mai frumoase săruturi pe care le-am urmărit și le-am "colecționat".

Cu timpul atât căutările dar și abordarea mea în acest subiect s-au "rafinat" și am început să observ și să diferențiez cu mai multă atenție expresiile și gesturile acestor oameni. Săruturi candide, săruturi dramatice sau pasionale, priviri intense sau timide, oameni cu povești, cu iubiri, oameni părăsiți sau reîntâlniți... La Paris, Lisabona, Veneția, Monte Carlo sau oriunde. Oare ce-i unește și ce-i desparte pe toți acești oameni?

(click pe oricare fotografie pentru slideshow)







































































0 comentarii

Publicitate

Sus