15.08.2024
Scăldați în soarele suveran, coastele abrupte ale Alpilor Maritimi, scufundate în albastrul de cerneală al apei învăluie într-un mod protector și misterios orașe în trepte, cu căsuțe albe și terase largi, mărginite de balustrade metalice dincolo de care află orizonturile albastre ale mării și cerului.

Vapoare de lux și iahturi imense se întrec în grandoare cu stâncile ce răsar din apă ca niște uriașe giuvaieruri ce sclipesc în soare. Palmierii sunt înalți și zgomotoși, ficușii și leandrii cresc peste tot. În penumbra răcoroasă a străduțelor cu caldarâm din piatră cubică, culorile somptuoaselor edificii sunt amestecuri pastelate de crem, ocru, siena și alb, iradiind o lumină subtilă. În balcoanele arcuite din fier forjat, jardinierele din teracotă sunt pline de leandrii și flori de Bougainvillea. Aerul are un miros condimentat și ușor lasciv. Este o combinație de conifere, iasomie, sare și un strop de ceva picant, care te îndeamnă să lenevești și să-ți faci siesta.

Muzeele abundă în comori ale artei universale, plajele sclipesc de trupuri perfecte unse cu loțiuni cu miros ademenitor și cei mai buni muzicieni ai lumii încântă publicul în nopțile senine și înstelate. Pe șoselele șerpuitoare Ferrari-uri decapotabile alunecă până la buza mării unde în micile porturi, bărcuțe de lemn în culori vii alternează cu veliere luxoase de culoare albă. Culoarea nisipului și aroma banilor, costume de baie și eșarfe Prada, pălării exuberante, cocktail-uri cu umbreluțe colorate, corturi și chitare, majordomi eleganți și miliardari de toate felurile, cazinouri și sinucideri, sunt alte și alte ingrediente ale vieții pe coasta celei mai "chic" mări a Terrei: Mediterana.

(click pe oricare fotografie pentru slideshow)











































































































0 comentarii

Publicitate

Sus