22.08.2024
Cunoscut pentru plajele, clădirile coloniale decrepite și romantismul oferit de străzile sale colorate, orașul Cartagena este pentru turiști locul care deține titlul de cel mai popular oraș din Columbia; un loc frecventat în egală măsură de Rolos (locuitorii din Bogota lipsiți de soare și căldură) și de turiștii obosiți coborâți din navele de croazieră într-o primă tentativă nesigură a primilor pași în Columbia.

În zilele de apogeu a perioadei narco, Cartagena a fost considerată unicul loc "sigur" din Columbia pentru turiști. Acolo și-au andocat navele de croazieră americanii plecați în vacanță, acolo columbienii bogați și-au construit primele case de vacanță.

De-a lungul anilor valuri de turiști au venit să vadă minunea, să facă selfie-uri cu marea și să cumpere felii de papaya de la negresele exotice în rochii incendiare vopsite în culorile steagului columbian.

Între coperțile sale de revistă glossy, Cartagena plutește într-o nesfârșită aură de clișeu: să savurezi un rom și să dansezi salsa, înconjurat de palmierii și apa cristalină ale insulei Baru, să stai cu picioarele în nisip și să mănânci un homar pe plaja Playa Blanca, să rătăcești pe străduțele unde Fermina Daza îl iubea pe Florentino Ariza în vremea holerei... Cartagena balcoanelor sculptate în lemn și a ușilor cu figuri de iguane, Cartagena marilor nunți ale aristocrației columbiene, Cartagena muzicii de stradă și a dansatorilor de champeta...

Pentru că întregul este întotdeauna mai mare decât suma părților, aleg calea de mijloc pentru toate aceste clișee atât de încântătoare. Un lucru este însă cert: în ciuda timpului care parcă nici n-ar trece, Cartagena va "juca" mereu la fel.

Zâmbește și spune Hola!

(click pe oricare fotografie pentru slideshow)















































































0 comentarii

Publicitate

Sus