22.07.2024
Cristian Nedelcu
Șefu' avea o revistă la care se tot holba, în timp ce noi trăgeam ca salahorii. A lăsat-o pe birou și s-a grăbit spre budă. După gemete, m-am gândit că-i constipat. Hai, bă, la masă, a venit Vasilică de la cumpărături. Avem caș, ceapă, vin și parizer. Am rupt foaia de la mijlocul revistei, am pus-o față de masă și ne-am apucat de mâncat. Oh, Paris Match, zise vietnamezul care de-abia intrase în echipă. Parizer se zice corect, boule, îi răspunse Dorel, zidarul nostru. Ce vrei, bă? Niște țărani, concluzionă Nea Gogu.

Vlad Mușat
În timp ce îl încurajam, el îmi zâmbea. Vlade, n-are rost, știu ce m-așteaptă. Totuși, vreau să faci ceva pentru mine. Din cauză că slăbise foarte mult și îi căzuse părul, ochii păreau aproape ieșiți din orbite. Abia vorbea, semn că boala îl obliga să folosească un număr limitat de cuvinte. Prietene, ia de la tonetă un ziar de sport, apoi treci pe la supermarket și cumpără vita Kobe a studenției noastre. A, să nu cumva să uiți de muștarul cu hrean. Vreau să mă simt, din nou, un tânăr cu planuri de viitor.

Alina Ilie
Cuvintele cu p aduc fericirea. Un primar bun, de exemplu. De mănânci pui de baltă, parizer sau doar pâine, ia-ți perechea la braț și puii de mână și mergi la vot, asta e super puterea ta astăzi. Părerea ta e importantă. Pui ștampila, contezi. Prietenii, părinții, toți să fie convinși. Pământul ăsta sfânt al nostru are nevoie de oameni hotărâți, care știu să discearnă. Așa progresăm. Așa știm că reușim, parteneri uniți întru schimbare. Altfel, iubesc păunii și ador peștele cu piure și piocolata.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus