23.07.2024
Florentina Enache
Ăștia? N-o să reziste veci împreună; le dau maxim doi ani. Pro'lema e că în timpul ăsta o să s'apuce să facă și niște copii la fel de urâți și de idioți ca ei. Și zău că nu e cazul, e plină lumea. Păi, cum așa? Au dat toate semnele de combinație de calicie cu înșelătorie, n-ai văzut? Întâi că au chemat doar obligațiile, apoi, la masă, țuica a fost îndoită, vinul dres cu sirop, sarmalele-mai mult orez decât carne, cozonacul cu ouă pe sponci și rahat rătăcit, iar la aperitiv, în loc de mezel, parizel. Hal de nuntă.

Tavi Tone
Am o poftă nebună, irațională de creveți cu mazăre. Oare există această mâncare? Sigur trebuie să existe, omul modern a făcut toate combinațiile posibile de carne cu legume. Ia să întreb eu inteligența artificială. Dragă roboțel, cum se gătesc creveții cu mazăre, două cepe și 300 de grame de parizer? Astea zac prin frigider și mai e o săptămână până la salariu. Ce crezi că-mi răspunde nesimțitul? Creveții sunt scumpi și nesustenabili, data viitoare să iau mai mult parizer. Mazărea cică ar fi ok.

Paul Dîrvariu
De la o vreme îl visez în fiecare noapte. Rotunjimile lui roz, în așternuturile mele. Mireasma îmbătătoare. Gustul fără seamăn. Îl mușc, la început în joacă, apoi de-adevăratelea. Asta îmi provoacă o explozie orgasmică. L-am întrebat pe psihoterapeut dacă-i normal să am asemenea vise. M-a liniștit: nimic grav, e o incursiune a subconștientului în plăcerile copilăriei. De ce-ți povestesc toate astea, iubire? Pentru că îmi place la nebunie parizerul, dar de tine îmi place de o mie de ori mai mult .


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus