24.07.2024
Laura Stanciu
La Bookfest, o cititoare vigilentă a ajuns la un stand unde se lansa cartea unui debutant. Prozatorul i s-a părut drăguț, dar titlul i-a tras un semnal de alarmă: Eu, două femei și niciun câine. A căutat câinele capitol după capitol, dar nu i-a dat de urmă. A sesizat pe loc Protecția Animalelor. Știu cine este agresorul. Poliție, amendă și pușcărie scrie pe el. Art. 25 Sancțiuni, Lege 205/2004. Face un debut de minim 3 luni, până la 1 an. Încătușat, scriitorul a apucat să strige: E la pagina 251.

Daniela Toader
Uneori locuiesc într-un bloc mic, de patru etaje, de dinainte de Revoluție, alteori iau Uber-ul în fiecare seară, uneori dau peste același șofer, alteori dau muzica din capul meu la maxim, uneori îmi permit, locuiesc singură într-o casă cu pereți groși, alteori mă simt privită insistent de ciudatul de la etajul șase, blocul de vizavi, uneori îmi vine sa chem poliția, sunt urmărită de un obsedat, domnilor polițiști, alteori formez 112 și chem pompierii, uneori e bine că sunt, alteori nu.

Bogdan Mihai Bati
N-am crezut că o să iubesc două femei. De prima m-am îndrăgostit acum 20 de ani. Am numit-o Mămăruță. Am curtat-o. Am cerut-o. Ne-am luat. Am dansat și ne-am bucurat pentru noi. Viața ne-a asprit și ne-a încărunțit. După ce dragostea noastră a înflorit, am început să iubesc a doua femeie. Teoretic, încă nu e femeie. Totul s-a întâmplat acum opt ani și m-a surprins plăcut. Am cunoscut-o de când avea 3,2 kg. A venit înfășată, purtată de asistentă și am îmbrăcat-o cu hăinuțele pregătite de Mămăruță. I-am spus Guliuță.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus