24.07.2024
Dan Banu
Făceau totul împreună, munceau, se bucurau, sufereau. Doar seara umbra se dezlipea de tălpi și se furișa sub pat ascunzându-se într-o cutie metalică de bomboane până a doua zi la răsăritul soarelui. În al doișpelea ceas, când au ajuns la porțile cerului, Sfântul Petru s-a uitat încruntat înspre ele. I-a făcut semn umbrei să treacă, iar pe cealaltă a împins-o înapoi pe Pământ. Ea s-a furișat sub bulgări de glod, într-o cutie de lemn, așteptând răbdătoare o altă viață pentru a își reîntâlni umbra.

Horațiu Dudău
Intru tăcut în camera rece. Pentru prima dată, port costum. Cămașa albă îmi vine de minune, dar n-am aer. E închisă până la ultimul nasture. Ele două sunt pentru prima dată față-n față. Nici nu plâng, nici nu țipă. Mă privesc de sus. Eu am înțepenit. Pe ea am iubit-o mult. Pe cealaltă tot mult, dar mai puțin. Parcă se vede o mulțumire pe fața lor, ceea ce mă intrigă. Simultan, zâmbind, mă împing înăuntru. Rămân pe veci cu impresia că parcă le-aș fi făcut un bine. Sau cel puțin ăla care a dat cu mașina peste mine.

Carmen Ecaterina Ciobâcă
A dat ușa de perete, clătinându-se. Fusta era sumeasă, nasturii descheiați la piept. Obrajii îi mânjise cu roșu. Își trecu limba peste buzele arse. Câțiva se opriră din jucat cărți, privind-o cu interes. Un rânjet bolnav le înflori pe buze. Unul trase o dușcă, apoi râgâi. Ia uite, bă, una care vine singură la mătărângă. Hăhăitul lor făcu geamurile să zdrăngăne. Se opriră când îi văzură ochii în care mocnea dorința de a ucide. Luați-mă pe mine, vă rog. Dați-mi-o înapoi pe Katia. E prea crudă, are doar zece ani.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus