25.07.2024
George Dometi
Își târâi neputința până la umbra coroanei lui. Se opri îngândurat lângă copacul bogat. Și era bine. Bine era dacă știa ce să aleagă. Dar până una, alta începu să facă liste cu o creangă de măslin în nisip. Liste cu calități și defecte. Fiecare bifa câte 7 calități și 3 defecte. Și era bine. Trecu în revistă și amintirile. Asta nu era bine. Zvâcnea în el ciuda că nu putea să rămână cu ambele. Dar nu putem fi cu toții Victorioși. În cele din urmă avea să o aleagă pe Eva. Avea curu-n forma de măr.

Monica Bologa
După ani de zile în care a fost o legumă, acum bărbatul e un alt om. De ce? Pentru că a întâlnit o femeie care l-a schimbat. Are trei joburi, și-a luat mașină, o casă, un teren, s-a apucat de sport. Apoi, după vreo trei ani, a început să piardă tot. Nu mai are loc de muncă, nici bani în bancă, și-a vândut casa, evadează des prin munți, stă cu cortul prin pădure, și-a lăsat plete, umblă desculț. Oamenii zic că a luat-o razna, că, probabil, a intrat în vreo sectă ceva. De fapt, a întâlnit o altă femeie.

Vero Anttheia Theodoru
Câte degete am? Patru. Cifra de sus? Doi. Bravo. Nu e nimic în neregulă cu dumneavoastră, mi-au spus cele două femei îmbrăcate la fel, pieptănate la fel, având aceeași voce plină de siguranță. Am plecat încrezător. M-am suit într-una din cele două mașini roșii. Cum am putut să-mi iau două mașini de aceeași culoare? Nu-mi bat capul cu prostii din astea. Mă relaxez, parfumul de trandafiri al doamnelor mă urmărește, Guns N' Roses, Knockin' On Heaven' s Door. Doi plopi falnici îmi taie calea brusc.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus