28.07.2024
Adina Drag
Se varsă zorile și domnișoara Z. cască. Răsucește pe degetul arătător o șuviță de păr, închide ochii și își lasă capul pe spate. Mirosul pământului, peste care a plouat toată noaptea, se strecoară pe fereastra care dă înspre livadă. O mierlă cocoțată în vârful copacului se întrece în cântec cu un trubadur și îl întrece. Domnișoara Z. chicotește. O lovitură de făcăleț în masă o face să sară ca arsă. Valuri mari se sparg într-un pahar cu apă. Baba Dora, bucătăreasa, râde de se cutremură bucătăria.

Alina Ilie
Mă uit la ochișorii ei negri ca mura, culoarea ochilor de care m-am îndrăgostit și fără să vreau caut cu privirea pălăriuța cu rățușcă, dar găsesc o tocă de absolvent de-a opta. Am cele mai mari emoții din viața mea. Lângă ea sunt două femei, una dintre ele a învățat-o să scrie Dumnezeu iar cealaltă să nu-l uite. Știu că părți din sufletele lor sunt sădite în copilul meu. Nu știu cum aș putea eu să le mulțumesc vreodată. O fi oare de ajuns să hrănesc toate zilele mele acele crâmpeie să le cresc?

Mirela A. Nica
Nu eram pregătită pentru tine. Dar, iată-te. Iată-mă. Și iată-ne. Și undeva la mijloc cumva ai devenit coincidența mea preferată. E. V. Rogina. Traducere spontană. Mișto, bun de agățat mesajul ăsta, dar nu ești tu. Păi și ce să-i spun, te-aș invita la un ceai, dar mi-e teamă să nu te violez. Da, mult mai bine. Ai spus că ești mai cerebrală și mai puțin visătoare de când ai schimbat prefixul. Da, dar nu i-am spus că sunt și bipolară, că e posibil să fie doar marea hormoneală, și nu îndrăgosteală.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus