19.03.2024
Nu știu când a început pasiunea pentru sport. Pentru uitatul la sport mai precis.

Îmi amintesc ca într-un vis sfârșitul finalei pe echipe la gimnastică de la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, când România a câștigat. Aveam 6 ani. Nu înțelegeam prea bine ce se întâmplă, dar știam că este ceva important. Primeau medalii. Erau sus, pe podium. Am crescut și au urmat alte competiții de gimnastică și am început să înțeleg. Să înțeleg costumele, aparatele, medaliile, lupta pentru medalii și lupta dintre națiuni.

Și apoi au urmat alte sporturi și competiții privite: patinaj artistic, handbal, înot, atletism, gimnastică ritmică și ciclism - poate cea mai dragă "dragoste".

Cu siguranță faptul că mama se uita și ea la sport a contat. Și încă contează. Îmi explica, îmi povestea și mă făcea curioasă. Și acum acest hobby îmi oferă relaxare dar și adrenalină. Îmi oferă lecții, curaj, mândrie și uneori (când sunt implicați și sportivi români - și nu doar când câștigă) sentimentul de patriotism.

Primele amintiri privind Jocurile Olimpice le am de la ediția din 2008, apoi de la ediția de iarnă din 2010, unde m-a fascinant complet patinajul artistic.

În 2017, când s-a anunțat că Jocurile Olimpice din 2024 vor fi în Europa, la Paris, a devenit un mic-mare vis al meu să ajung acolo, în calitate de spectator, evident. Îmi doresc să am această experiență, să văd cum arată un asemenea eveniment global de aproape, nu doar de la televizor. Spuneam de câte ori aveam ocazia că eu voi merge la Paris. Atunci mi se părea atât de departe și acum nu îmi vine să cred că azi (19 martie 2024) mai sunt doar 4 luni până la deschiderea oficială a Jocurilor și eu am deja biletele de avion și cazarea luate.

Și dacă la edițiile precedente din 2016 (Rio de Janeiro) și 2020 (Tokyo), sportivii români nu au adus atât de multe medalii pe cât se voia, se spera, cred că această ediție va fi una mai bună, de fapt sper la una foarte bună. Cu David Popovici, cu Simona Radiș și Ancuța Bodnar și întreaga echipă de la canotaj, cu fetele de la tenis de masă și gimnastică putem spera la cât mai bine, cât mai multe aplauze și cât mai multe medalii.

0 comentarii

Publicitate

Sus