30.07.2024
Iulia Stavre
Nu așa își imaginase viața cu el. Ea îi oferise totul. El accese de furie, păreri de rău și jurăminte de iubire. Copiii au transformat-o în leoaică. Îndura. Lacrimi. Violență. Teroare emoțională. Pe plajă ea și copiii îi repugnau. Cu ochii injectați de tăria berilor ingerate, privea galeș alte femei. Dacă mai scoate un sunet ăsta micu' îl omor aici, pe plajă. A plecat cu copiii și lacrimi amare pe obraji. Noaptea aceea a fost liniște. Spre ziuă, marea a adus la mal, trupul unui bărbat. Neidentificat.

Alex Caragian
Cubul de gheață se izbește de pereții de sticlă. Câinele ridică vârful urechii. Este maximum de mișcare dispus să facă. O picătură de condens se scurge leneș pe paharul pătrățos scos de câteva minute din minibarul de pe marginea piscinei. Vântul s-a oprit. De vreo două zile. Aerul arde atât de tare-ncât ai impresia că soarele nu a mai apus tot de atunci. Z. își trage o palmă zdravănă. Întinde țânțarul pe obraz. Câteva picături de sânge-n plus față de cele dobândite de la cadavrul de sub șezlong.

Florina Hegedüs
Aflând moartea că se mutila în scris i-a adus un catalog, cu oferte. Corpuri atârnate de grinzi. Căzi cu sânge închegat, trupuri umflate în smârcuri, oase rupte de tren. Speriat, i-a zis: știi, vreau să mor în somn, în propriul pat. Liniștea veșnică l-a privit, i-a privit cărțile și-a întrebat: ce dai la schimb? Din două vorbe s-au înțeles și, a continuat să scrie, până s-a plictisit și-a adormit, de tot. Zâmbind. Nu mai erau griji, îi cedase morții drepturile lui de autor. Biata, nu știa că nimeni nu-l citea.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus