30.07.2024
Daniel Popa
Ne uităm unii la alții. Nu ne vine să credem. Avem voie să facem orice, așa spune prezentatorul. De azi granițele nu mai există. Banii sunt declarați nuli. La fel și datoriile. În următoarele 7 zile totul este permis. Ce vrei să faci? Mă întreabă tata. E greu să alegi când totul e gratis. Îmi zice să-mi iau timp să mă gândesc cât fac ei bagajele. Așa că mă apuc de scris. Am 7 coloane de dorințe. Și un gând. Ce se întâmplă în ziua 8? Ne ciocnim cu meteoritul. Fac hârtia bucăți și le sar în brațe.

Ramona Ungureanu
Badea Ion murise ieri, mâncase de-amiază și ieșise pe laița din fața casei, să fie viu și să ia pulsul satului. Da' pe la doi l-a luat un junghi și gata, s-a dus, nu prea apucase să dea binețe. Lumea îl saluta în continuare, că viața și moartea se iau la fel, nu prea știi din prima care-i una și care-i alta și-apoi nici nu-i bine să faci discriminări. L-au mai salutat vreo trei zile și apoi s-au gândit că prea e palid și mort și să facă ceva în sensul ăsta. Da' arăta așa de liniștit că era păcat de D-zò să-l zăhăiești.

Carmen Tot
Se răsuci leneșă, se tăvăli și-și încâlci trupul în iarba ce-și pierduse răcoarea, apoi se rostogoli, lipindu-se de coasta lui, îl mușcă ușor și îi ascultă geamătul involuntar ieșit din gât. Încet, se liniștiră, și mirosul împerecherii animalice se disipă în vânt. Își îndreptară privirea spre zare și, cumva, păru că văd un viitor numai al lor. Primul glonț îl viză pe el, îl nimeri în plin, ea țâșni, dar se prăbuși sub a doua lovitură. O pereche arătoasă de lei, scrâșni cuvintele între măsele vânătorul. Vin biștarii.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus