31.07.2024
Horațiu Dudău
Ora aia împuțită m-a înghițit demult și mă macină silențios în minute crizate. Nervii-mi sunt blocați de xanax nedizolvat. Gândurile au devenit cartilagii albe, roase de un șobolan intrat în mine printr-o zi de duminică. Mă relaxez zilnic spânzurat de secunda alarmei ce mă trezește brusc, fără milă. Îmi iau pastila de frână, să n-alunec în prăpastia dintre mine și lume. Micul dejun arde ca o mare dezamăgire. Mestec omleta pietroasă și blestem gingia ce nu va mai crește niciodată dinți de lapte.

Ana Maria Vaida
Se concentrează pe respirație și pe o pată din tavan. Știe că va fi scurt și e necesar să facă controlul ăsta. Veniți puțin mai spre mine. Se sprijină în brațe, împinge bazinul în față. Nu doare, e o intruziune rece, neplăcut străină. Sunteți încordată, nu reușesc să recoltez ca lumea. Nu cred că vreți să repetăm. Sigur că nu vrea, o dată pe an îi ajunge. Își privește coapsa bronzată, gamba cu laba piciorului suspendată nefiresc. Aude valurile, simte briza și căldura soarelui. Arde. Vă puteți îmbrăca.

Andra Toropoc
M-am încordat sub palmele care mă apasă. Păi ce facem, suntem cuminți sau nu? și femeia își băgă pumnul în spatele meu. Poate n-ar fi trebuit să vin aici dar tare aveam nevoie de-un masaj, însă mâinile astea doar mă brutalizează, mi se pun cârcei, icnesc și-mi ridic capul. Lângă mine sunt ochii răi ai femeii, ți-am zis să nu te mai miști, urlă și-mi îndeasă cu putere capul înapoi. Un zgomot sec și-un fulger de durere, apoi vocea aspră, vezi păpușo că poți? Mă rostogolesc printr-un val de ceață și nu mai simt nimic.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus