05.08.2024
Titela Durnea
M-aplec s-o sărut. Încovoi gâtul precum un flamingo însetat, spatele curbat mă acompaniază. M-apăs tare s-ajung la ea. Draga mea, ajută-mă, vino-nspre mine. Molatecă, goală, ușor sfioasă, îmi arată conturul rose. O flacără-i pâlpâie alene în interior, cât să-mi dea curaj. Suntem aproape, adun buzele, strâng privirea și-atunci apare el. O prind în palme, încerc s-o țin, dar mi se prelinge printre degete și se-mpletește pe asfalt cu inimoiul lui. Apuc să-i strig: povestea spune că întâi trebuie să te iubești pe tine.

Tina Dublea
Azi serbăm iar victoria. Să moară Ciprian Porumbescu cu balada lui cu tot. La fotbal și politică ne pricepem toți. Bine, ne pricepem și la educație financiară, așa de săraci cu duhul suntem, dar nu, nu văd nicio schimbare, nici la mine, nici la oamenii din jur, degeaba mă întreb (i). Dragii de noi, dacă nu ne-am mai aștepta la atâtea așteptări, n-am mai suferi ca niște câini la injecție, tremura-ar carnea pe noi de boi și-am ști când se umple paharul și moralul nu ne-ar mai fi cu capul in ciment. Amin.

David Brescan
Alerg prin curte, găinile se împrăștie cotcodăcind în toate direcțiile, trec pe lângă fântână, vârr, un papuc îmi zboară pe la urechi și aterizează în găleata cu apă, fir-ai al dracu' aud, mă îndrept spre cușca lui Rex, Rex sare să ne jucăm, îl ocolesc prin dreapta, mămica i se împiedică de lanț, Rex se agită și latră, vârr, și al doilea papuc, eu trec printre două scânduri din gard, sunt în stradă, sunt liber. Tot drumul e-al meu, toată lumea e-a mea. Lasă că vii tu acasă când ți-o fi foame, pun eu mâna pe tine.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus