05.08.2024
Nicolae Popescu
Mutulică o place în taină pe Albă-ca-Zăpada. Nu poate vorbi, dar a citit toate cărțile din biblioteca pădurii. Îi scrie un răvaș: Dragă Alba, te visez în fiecare noapte. Te rog să ne întâlnim mâine seară, la refugiul pădurarului, să-ți arăt cât de tare de iubesc. Bagă scrisoarea în plic, intră tiptil în camera Albei, o pune sub pernă, cu un colț afară. Se îndreaptă spre ușă, dar se oprește brusc în surtuc. N-am scris bine, nu curge deloc textul, gândește. Se-ntoarce, scoate plicul și pune-n el cinci sute de euro.

Cristian Nedelcu
Nu ieși bine Mutulică din casă, că intră Morocănosul. Văzând colțul plicului ieșind de sub pernă, îl luă și dădu de bani. Îi băgă în buzunar, mototoli plicul și îl aruncă la gunoi. Auzind bătăi în ușă, deschise. O băbuță amărâtă îl îmbie cu niscaiva mere roșii și dolofane. Pofticios din fire, nu se abținu și mușcă lacom dintr-un măr. Cu un horcăit scurt, căzu secerat. Băbuța îl buzunări, găsi banii, îi băgă la sutien și își văzu de drum râzând sadic: ei, să văd eu prințul care o să te sărute pe tine, pitic scârbos

Caterina Tudorache
Ion ridică o mână în aer și un deget tăie stânga dreapta aerul fierbinte. Ce dacă sunt beat? Io sunt atent. Știrile zice minim 2. Io 3-4. Să fiu sigur. Râse cu câțiva bulbuci printre câțiva dinți. Io. Degetul tăia aerul în continuare, nesigur. Apă. Io. Pf. Capul căzu pe spate, burta se orientă spre înainte. Cine mă? Sprijinit de gard, se uită spre pantalonii uzi. Cine? Io să muncesc. Primaru' ce face? Cine l-o votat. Prostovanu' a uitat că când era mic. Io tot la bar. Cum să taie ajutoru'? Io cu ce mă hi hiardez?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus