07.08.2024
Paul Dârvariu
Știu, dar nu vreau să-mi amintesc. E mare păcat ce-am făcut, dar poate nu atât de mare, de vreme ce mă aflu AICI, în fața Lui. Pe toate le are albe: pletele, barba, mantia, jilțul pe care e așezat. La picioarele Lui o femeie îndoliată. Cred că-i Preacurata. Alături, un bărbat cu un stetoscop la gât. Încerc să-mi dau la o parte bandajele de pe urechi, ca să le deslușesc șoaptele: Dom' doctor, știu c-am greșit iar, da', pur și simplu, mi-e imposibil să mă opresc când văd metroul intrând în stație.

Florina Hegedüs
Știu, doar pe mine mă aștepți, deși-s ispititoare cariatidele pe clădirea de vizavi. Bine te menții, îi carnea fier-piatră pe tine. Ești mereu la trei ace. Nu privi în gol, trist. Îți citesc poemele noapte de noapte. Iubirea mea-i cu tine-n timp. Zică lumea că-s cum sunt, de-un lucru-mi fac griji, vor renova parcul. Te vor muta. Hai, coboară, să fugim. Uite, am adus visele. Știu să le mânuiesc. Of, greu te miști. Bine, urc și eu pe soclu să te ajut până nu vin oameni în alb să-ntrebe, ce caut aici. Pot să te sărut?

Gabriel Rusu
Dumnezeu este un dictator, iar eu sunt victima regimului său opresiv. Nu am făcut rău nimănui. Mi-am apărat doar punctul de vedere atunci când am cerut ca Raiul să beneficieze de alegeri libere. Schimbarea este fundația progresului. Aveam nevoie de o viziune actuală, pentru a putea aduce prosperitate Edenului. Drept răsplată, vocile mi-au dat dreptate, iar apoi, m-au declarat persona non-grata, în urma unui proces public cu 666 de capete de acuzare. Eu sunt Lucifer, cel dintâi disident, exilat pe viață din Paradis.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus