07.08.2024
Cecilia Fofiu
De când s-a mutat la noi în curte l-am simțit că mă privește cu jind, că-i freamătă nările când îmi simte parfumul, că-l fascinez. Nu mi-a adresat niciun cuvânt încă, dar atitudinea-l trădează. Tot cartierul mă admiră. Sunt o persoană superbă, rafinată și elegantă și aloc mult timp și resurse îngrijirii personale. Cum am ajuns aici? Nu-mi amintesc defel detalii. Poate că în drum spre poartă a încercat să mă înhațe? Probabil din instinct de conservare, disperată m-am cocoțat în plop? Sigur e că nu știu cum să cobor.

Yuka Brevi
Cum am ajuns aici? Să-ți povestesc. M-a privit. Și eu pe ea. O forță invizibilă m-a tras în tunelul irisului ei, cu o viteză fantastică. Am lăsat orașul în spate, pădurile pe dreapta, turma de zimbri pe stânga, m-am ferit să nu mă înțep în Turnul Eiffel, am evitat vreo doi sateliți și câteva resturi de la alții. Apoi, am căzut pe Lună. Slo-Mo i-am cules o floare și, când m-am întors, am cerut-o. Eram transpirat, obosit, cu hainele rupte după o asemenea experiență. De milă, cred, a zis da. Punct.

Sanda Burță
Îl văd pe fereastră. Șade în pridvor și-și curăță un măr stricat cu briceagul ăla pe care mi l-a pus la gât când i-am zis că mă despart de el. Se strică toate, zice, să le-aduni pentru țuică. Iau găleata și dau să trec pe lângă el dar se ridică și mă-nșfacă de păr. Mușcă din ăsta, proasto, mușcă. Mușc din mărul stricat și ochii mi se deschid parcă pentru-ntâia oară, îmi văd goliciunea sufletului și nu mi-e rușine. Înfig briceagu-n gâtul lui și râsul i se face horcăit. Las în urmă grădina și ies.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus