09.08.2024
Monica Bologa
Am pierdut trenul. Stau pe bancă și mă uit cum pleacă un alt tren care nu e al meu. S-a dus șansa la care am visat de-o viață. Am făcut totul corect, am ieșit din casă la timp, am prins autobuzul de unu, apoi am văzut o fetiță care plângea pe trotuar, își pierduse mingea. I-am cumpărat alta, de la un magazin din apropiere. Dacă nu mă opream, dacă veneam cu un autobuz mai devreme, dacă, dacă. Cel mai frumos bărbat din lume se așază lângă mine pe bancă. Am pierdut trenul, mi-a spus. I-am căutat unei fetițe mingea.

Tina Dublea
Coa', nu cred. Am setat coordonatele aiurea? A făcut careva joc de bătaie cu noi? Te pomeni că ne-a ajuns și pe noi haarp-u din urmă și ne-a sărit telepatia din cap, fi-ne-ar rasa de râs. O fi de la zaibărul dacic de data trecută, că mai era un pic pe fund. Fratele meu spațial, cum să fim atât de scurtcircuitați, să nimerim tot aici, n-am zis noi, gata, ăștia îs cu retard, ne luăm oalele zburătoare și roiu' galactic d-aci, și surpriză, unde suntem, tot în Bucegi, tot în Bucegi. Bă, n-o fi de la varză?

Dan Banu
Amândoi am greșit, eu recunosc. Tu în schimb nu recunoști niciodată, dar acum nu vreau să ne certăm, nu e momentul. Nici eu nu am ales calea cea bună, dar tu m-ai sufocat cu apropierea ta. Când am văzut că ți-e greu ți-am întins un deget și tu mi-ai luat toată mâna, fără să ții cont de simțirile mele. Iar asta a durut. Deși simt că ar putea fi ceva între noi, în condițiile date e exclus. Nu știu ce a înțeles ursul, dar când am terminat și-a ridicat laba de pe grumazul meu și s-a întors în pădure.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus