11.08.2024
Alex Caragian
La început am plâns. Apoi m-am ras în cap. Apoi mi-am băgat picioarele și am privit pe cei din jur și i-am băgat și pe ei în toate alea. Apoi m-am relaxat, am mai plâns în alte etape, dar din ce în ce mai sec. Am început să văd ce contează. Apoi am plâns iar. Lucruri mărunte, lucruri esențiale. Mulți nu se bucură de ele. Să se ducă-n, acum fac ce vreau. Cu cât mor mai mult, cu atât lumea mă-nconjoară mai. Le este teamă să nu mor singur. Sunt sigur că le este teamă că ei vor muri singuri de fapt.

Răzvan Dițescu
Nu îi venea să creadă că deschisese iar subiectul. Nu, nu avea nevoie de nimeni. Îi plăcea să-și acorde timp, să fie singură cu gândurile ei, să-și direcționeze energia către lucrurile care contau cu adevărat. Era independentă și asta-i dădea încredere. Putea face atâtea lucruri de una singură. În plus, solo nu înseamnă să fii singură, ci liberă și puternică. Frumoase descoperiri se fac atunci când ești doar tu cu tine. Auzi mamă, când o să te măriți? Când o să fie obligatoriu, e bine?

Adriana Patroi Miu
N-am crezut niciodată în dragoste. Nu am crezut că poate exista între doi oameni o asemenea conexiune. Știi, cu tine totul devine intens. Orice banalitate o trăiesc altfel, o gust. Te simt când ating lucrurile. Mă gândesc la tine și trăiesc cu sentimentul că îți citesc gândurile, că mă chemi. Și, da, vreau, îmi doresc. Sunt solo. Nu ești solo, dar vei fi curând, i-a răspuns camera video, înainte ca el să apuce să spună ceva. Big Brother îi cerceta atent la colțul străzii. Lumina de la felinar a pălit în beznă.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus