13.08.2024
Cecilia Fofiu
Sunt invitată la ziua lui Fane, acasă la el. Bun băiat, cuminte, modest, econom, cu apartament și Dacia. E o partidă bună-mi descânt în gând, mai ales că eu îs cam lefteră, dar am carismă și un fizic de model. Știu totuși să gătesc papară și ceai și sunt modernă, la zi cu toate noutățile-n muzică și modă, desigur. Amabil, m-a servit cu salată de vinete pe pită și suc și a pus unicul lui disc de vinil, Bobby Solo, Una lacrima sul visa. Și-am tot dansat până-n zori că placa era zgâriată și sărea acul.

Aurelian Țolescu
Am început să învăț puțină muzică și acordeon de pe la 6 ani, la Casa Pionierilor. Cântam într-un ansamblu care a avut o oarecare celebritate, inclusiv la vila Prezidențială din Olimp. Cântam toți împreună și cântam bine. Când am mai crescut am învățat să cânt la chitară și aveam și voce frumoasă pe atunci. Am cântat singur o perioadă destul de lungă, având chiar și un oarecare succes, câteodată. Au trecut ani, carieră, echipe și abia acum învăț ce înseamnă solo-urile de instrumente și de viață.

Răzvan Drăgoi
Adevărata cauză a morții n-a fost excesul de alcool combinat cu droguri, ci singurătatea. Uneori e frig, chiar și pe caniculă. Își simțea aproape tot corpul rece. Mersese prea departe. O jumătate de pas până la orice va fi fost dincolo. Se străduia să nu creadă că dincolo nu e nimic. Sângele pompa acidul afară din emoții. De fapt, la 28 de ani, dincolo nu ar trebui să existe. Avea succes. Avea tot. Muzica i-a rămas. Habar n-am de ce scriu despre Amy, dar asta m-a evocat cuvântul solo care, de fapt, înseamnă singur.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus