14.08.2024
Carmen-Ecaterina Ciobâcă
Fată, am cunoscut un tip. Mi-a dat add pe Facebook într-o seară. Am acceptat. Pentru varietate. Și-așa viața-n corporație e boring. Am zis că sigur nu-i ăla din poza de profil, era prea bun. Uite că era. Tandru, atent, cadouri scumpe. Mă voia doar în pantofi cu toc. Fetișul lui. Am insistat să-i cunosc părinții. N-are timp, pleacă-n delegații, poate mai încolo. Până i-am descoperit poza din portofel. Am vrut s-o termin, dar se ține după mine. Te rog, zi-i soțului tău să mă lase-n pace. Mănâncă, vezi că se topește.

Alina Ilie
Pedalez. Vântul trece prin mine. Îl simt cum îmi mângâie ușor inima. Dar ea nu simte nimic, e înghețată. Lanuri de grâu mă petrec din laterale iar freamătul lor îmi inundă mintea ca un sunet alb. Virez spre podul ce abia se zărea acum un minut. Voi ajunge la final. Nu voi mai purta povara atâtor greșeli știute sau neștiute, altcineva le va cântări acum, poate. Sau totul se va încheia ca și cum nici n-am fost. Mă las aruncată. Închid ochii și-o lacrimă plutește odată cu mine. Freamăt și vânt. Nu e nimic dincolo.

Lucian Lerghievici
Într-un sistem binar de două ecuații cu două necunoscute, una poate fi zero, sau cealaltă sau amândouă sau niciuna. Să se afle valoarea coordonatelor x și y, în toate patru cazurile, în sistemul de mai jos; 1. x + y = 0. 2. (x + y) / xy = 0. În care x și y aparțin mulțimii numerelor iraționale. Bă Lucică lasă matematica și hai la o înghețătucă, că bacul poți să-l dai și-n toamnă, da-nghețata ciuciu.. Bă Esculapule, pe tine te doare la dedesubt, că tu dai la sport ce-ți pasă ție. Dialog filozofico-eseistico-imaginativ din cauza la datorită căldurii. Nu băgați cu seama.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus