15.08.2024
Yuka Brevi
Half fusese criogenat și pus la păstrat într-o cutie inventată de profesor. Erau câteva cuvinte scrise caligrafic, pe capac. Această ființă este de origine extraterestră și i-am dat numele Half, datorită înfățișării ei. După ce se va trezi, va face tot posibilul să evadeze. Urăște să stea în captivitate. Deține informații despre tehnologii avansate și, dacă reușiți să îi dați ceea ce-și dorește, o să vi le ofere la schimb. Atenție. Este o creatură carnivoră. De asemenea, foarte important. Este telepată și mârșavă.

Elena Fermuș
Am ieșit pe ușă în zori, grăbită ca fata mare la măritat. Era primăvară. Am alergat cu toți ghioceii, iar vântul mi-a coafat zulufii rebeli. La prânz mi-era vară. M-am așezat pe iarba încinsă, c-o înghețată uriașă, din toate fructele pământului, și-am împărțit-o frățește cu soarele. El și-a mânjit razele, eu pân' la coate, și-am adormit. Când m-am trezit, cădeau frunze aurii pe mine. Era toamnă. M-am ridicat să plec. Pe drum m-a prins ninsoarea. Zulufii mi-au albit cât ai clipi. Viața ca o înghețată. Dulce. Efemeră.

Paul Dârvariu
Ai mâncat vreodată înghețată de azot? Eu am mâncat la un prieten ce vinde criosaune. Cică alea nu merg decât cu azot lichid. Fii atent cum au făcut înghețata. Nevastă-sa a adus într-un blender maglavaisu' și, în timp ce-l blenduia, amicul turna, cu un furtun, azot dintr-o butelie. Într-un minut a fost gata cea mai grozavă înghețată din viața mea. Și nu ți-a fost teamă că te otrăvești, nea Grigore? Vai de capu' tău, Mișule. Ce note ai avut la chimie? Nu știi că trei sferturi din aerul pe care-l inspiri conține azot?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus