15.08.2024
Camil Popescu
Am ieșit din pușcărie într-o vineri, iar a doua zi ne-am strâns toată gașca la Sinaia, în apartamentul șefului. Seara am coborât cu Firiceanu și Popel după țigări. L-am văzut la doi metri distanță, cu botul într-un tomberon. Popelu s-a pișat pe el, Firiceanu s-a albit ca varul iar eu am înghețat ca un țurțure la streașină. Când s-a ridicat în două labe, am rupt-o la fugă mai ceva ca Usain Bolt. Popelu n-a mai apucat. Ursul a dispărut în pădure cu ce-a rămas din el. Avea bani puși deoparte? l-am auzit pe Firiceanu.

Andra Toropoc
De ziua noii mele iubite m-am oferit să o iau de la serviciu și atunci am aflat că lucra la IML. Aveam uriaș nod în gât dar mă dădeam mare ca să nu-i par fraier, căci colegii ei roiau pe lângă ea. Precaut, n-am dat mâna cu niciunul. Apoi, iubita mea ne-a tratat cu un dulce de sezon pe care l-a scos din spatele unei uși metalice. Tot ce mai știu este roller-coasterul în care s-a transformat camera după ce-am văzut cum lângă cutia cu vafe stătea un picior palid c-o etichetă prinsă de degetul mare.

Sanda Burță
De câte ori era amărât, Domnul se apuca să meșterească ceva prin cer. A cârpit plasele de țânțari de la ferești, a uns balamalele porții, a reparat o roată de la carul lui Ilie, de-astea. Când să intre-n casă, a simțit iar că i se suie sângele la cap. Pafnutie, tună El, nu ți-am zis, mă, s-astupi gaura asta din podea? Cască ăia de jos gura la noi. În genunchi și cu mistria-n mână, se pregătea de treabă când îl văzu. Era mai amărât decât El. Lărgi gaura, prefăcu mistria-n cornet și se pogorî lângă copil.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus