27.08.2024
Aurelian Țolescu
Supraviețuise doi ani în condițiile extreme din Sahara, cu temperaturi pârjolitoare ziua și geroase noaptea. Riscul de atentate sau de răpiri era ridicat în deșert, în perioada aceea. Mă îngrozeam când îmi spunea că mă sună de la 60 de grade și are permanent un soldat înarmat în spate, pentru protecție. Și noaptea, dacă ieșea din baracă să simtă puțin gerul deșertului, vedea ochii sticloși ai gorilelor înarmate. Bucuria revederii a fost mare dar a durat puțin. Arșița pustiului îi răcise inima și îi rătăcise mintea.

Nicolae Popescu
Pric, ia uite la săracii ăia de pe cearșafuri. Era să mă împiedic de ei când am intrat în apă. Vera se întinde pe salteluță și-și ajustează sonorul de la audiobook. Pricop se tot foiește pe șezlong, nu poate savura briza. O tipă cu picioare lungi și șorț scurt apare c-o tavă cu două pahare. Vreau și eu ce le-a dus fata mironosițelor ălora, zice Vera. Pricop oftează: am făcut credit pentru șezlongul ăsta pe care stai, femeie. Am voie doar un împrumut pe an, așa au zis la bancă. La anu' îți iau frappe macchiato.

Răzvan Dițescu
Căldura amețitoare învăluia peisajul într-o îmbrățișare de foc, aruncând o nuanță aurie peste pământul fracturat. Valuri de căldură sclipeau în depărtare, distorsionând orizontul ca un miraj. Aerul mirosea a pământ și vegetație proaspăt scoase din cuptor. Cicadele se opriră din zumzăit de parcă natura însăși și-ar fi ținut respirația în așteptarea eliberării. În acest apăsător și înăbușitor infern, timpul părea încremenit, întinzându-se la nesfârșit. Se ridică din colb, se scutură și porni spre fântâna din zare.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus