27.08.2024
Florentina Enache
Am ascultat vântul. Să vină odată Făt-Frumos, să îl ard cu flăcările mele de zmeu, mai fierbinți ca soarele ăsta ce ne pârjolește ținutul, zise capul din dreapta. Treaba ta, dar dacă vine din partea mea, să știi că eu mușc direct, cu sete de balaur, zise capul din stânga. Of, să vină odată frumușelul ăla, să-i mâncăm calul, ca să vă potoliți foamea și setea. Pe el îl mai lăsăm nițel că poate am și eu cu cine sta de vorbă. M-am săturat de voi și de mințile voastre încinse, replică, din mijloc, Marele cap de dragon.

Yuka Brevi
Căldură mare, cowboy, spun eu de complezență, ștergând barul cu șorțul. Clint se uită la mine fără chef, cu un ochi puțin închis, mestecând un pai, luat de la gura vacii. Își dădu pălăria pe spate și se scărpină lateral, între coaste. În urechi începuse să-mi vibreze Morricone. Cred că și lui, că-și băgă degetul mic într-una și căută frenetic ceva timp. Nu găsi mai nimic. Plictisit, scuipă paiul jumătate ros, împinse paharul gol spre mine și plecă agale, în arșița verii. În urma lui, un miros de grajd în aer liber.

Florina Hegedüs
Presiunea-i ridicată-n trup, fierbinte-i aici pe sol. Ies aburi din mine ca dintr-o oală cu lichid ce clocotește. Pare a fi Hades-ul, totu-i pârjol și ard. Moale, catifelat, cărbunele mi se lipește de mână dar eu știu să fac dragostea chiar și-n striurile uscate ale hârtiei. Smoală încinsă-i pun în ochi, jar pe buze. Conturez fin un tors. Îmi strecor mana printre pulpele-i lungi și cu pletele-mi pămătuf întind umbre din cărbune. Picuri boabe mi s-au adunat între sâni. Las totul baltă și fug la Criș, să mă scufund.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus