28.08.2024
Mihaela Scânteie
Ieșisem din Gara de Nord prin vipia de iulie trăgând după mine geamantanul ăla de piele portocalie. Nu găseam nici mașină, nici bus, nici tramvai, nimic. Totul părea blocat de valul teribil de căldură. În geamantan căram numai cărți grele. În țiplă. Toate primite cadou. Și farfurii. Primite și ele cadou. La un moment dat, a apărut de undeva un Uber. M-am urcat și-am pornit. Ajunsă la noua mea casă am fumat o țigară. Apoi am așezat atent în bibliotecă farfuriile. După care în dulapurile din bucătărie cărțile.

Paul Dârvariu
Subsemnatu Tăgârță Tudorel zis Teteu declar că ce sa întâmplat nu a fost viol ci secs liber consimțit întru cât Subsemnatu fumam pe prispă când Reclamanta Frosa Sâmbureac ma chemat săi repar gardu peo căldură groaznică la care Subsemnatu nam pălărie cam uitato la Cocoșatu iam reparat gardu și Reclamanta ma invitat la o înghețată și un coniac mare apoi sa întâmplat ce sa întâmplat anecsez buletinu meteo din data de 13 iulie și pozele selfi ale Reclamantei în care se vede că avea toți nasturii de la capod descheeați.

Alina Ilie
Cu rochiță din PET-uri reciclate, Greta își savura cerealele bio vegane cu lapte de ovăz din camera ei iluminată de licurici. Afară erau 50 de grade dar datorită sistemului (funcțional mulțumită energiei solare captate de panoul ce acoperea clădirea) de recirculare / purificare a transpirației și a tuturor lichidelor corpului, încăperea îi oferea tot confortul. Priveliștea de dincolo de geam o întristă, așa că luă un creion de grafit și o foaie de hârtie reciclată și scrise: propun o nouă întâlnire cu mai marii lumii.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus