30.08.2024
Cristina Daniela Dumitru-Pascal
Se trezi nădușit. Soarele deja călărea cerul. Trebuia să caute un loc la umbră. Plecă spre piață cu punga de un leu, cu seringa, fiolele și o felie de pâine, într-o mână și sticla de apă în cealaltă. În urma lui vine cotârla care a dormit lângă el astă-noapte. Acum miroase a câine nespălat, gunoi și fecale. N-au loc în târg. Deja aerul îl strânge de gâtlej și îi usucă mațele. Scuipă și flegma sfârâie pe ciment. Se așeză lângă un zid. Dă javrei ultimele picături de apă. Își înfige seringa în vena pulpei. Ninge.

Mira Wolf
Preț de o clipă, pământul s-a zgâlțâit, iar bolta s-a luminat ca o făclie. Copacii îmbrăcați în ninsoare albăstrie sfârâiau. Crezând că a venit sfârșitul lumii, sătenii au alergat la preot. Doar Elisei a fugit în adâncul pădurii, căutând pricina tunetului. Acolo a găsit o groapă mare, cu marginile arse. Din groapă a ieșit o fecioară de o frumusețe nepământeană, cu pielea ca laptele, ochi argintii de sticlă și părul ca aurul roșu. Ce ești tu? șopti băiatul, înfiorat. Ea arătă cu degetul spre cer.

Carmen Mihu
My name is Arșiță. Hot Arșiță. Really Hot Arșiță, după mama. Really Really Hot Arșiță, după tata. În fine. Spune-mi cum vrei. Sunt aici astăzi pentru problema mea de relaționare. Cică aș avea niște comportamente nesănătoase. Cică las fără aer, dau cu leșin, cu amețeli, cu insomnii. Acu', eu știu că mă încing repede, da' așa mi-e temperatura. Și până la urmă, cum era aia? Be yourself. Așa-s io. Fierbinte, năucitor, arzător. Cu un aer tropical. Na. Că m-am aprins iar. Și nu-mi stă bine în cod roșu.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus