30.08.2024
Cristian Nedelcu
Palma lui Papa îi amintea că trebuie s-o iubească pe femeia ce lua locul maică-sii. O ura. L-a urât și pe Rudi, frate-su vitreg, până a murit și mă-sa, apoi a început să simtă că-i ia foc inima când îl vede. S-au iubit departe de privirea lui Papa. În ziua aceea era arșiță și bătrânul era beat. S-au dus la scăldat. Înfierbântați, s-au luat la hârjoneală. Focul de armă a răsunat cu ecou, Rudi și-a dat sufletul sub ochii ei, Papa și-a tras al doilea glonț în gură, și ea, în nopțile fierbinți, își urlă neputința: auuu.

Arthur Ianoși
Iulie, 42 de grade la umbră. Era atât de cald că mi se lipsiseră tălpile de la Lacoste-uri pe bitumul încins și crocodilul scosese limba de sete. Fac cu mâna la un taxi, oprește, dau să urc, papucii nu vor. Să-mi bag picioarele, zic. Mai bine le scot și îi las acolo. Mă arunc pe bancheta din spate și salut AC-ul ca și cum câștigasem la Loto. O văd pe ea. Brunetă, ochi verzi, decolteu generos. Curg apele pe mine ca la inundațiile din 2006. Dau să-ntreb ceva. Îmi acoperă gura. Șșș. Sex? zice ea. Masculin, zic eu.

Adina Drag
În ziua cea din urmă, când soarele răsărise mai puternic ca niciodată, m-am trezit și eu din vis. Pământul se crăpase deasupra și se scurgea înăuntrul meu ca într-o clepsidră. L-am înghițit și mi-am făcut trup nou din el. O inimă bătea iar în mine. Nici nu știu cum am ajuns în cartierul care m-a făcut om mare. M-am uitat la geam după mama, dar soarele o înghițise. Aveam o poftă nebună de viață și-un dor care țipa. Nicăieri nimeni. Niciun suflet. De-atâta căldură, oamenii uitaseră deja, de vară.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus