31.08.2024
Cristina Daniela Dumitru-Pascal
Fund de borcan îi spuneau toți. Până și părinții. Se obișnuise. Se supăra când copiii îi ascundeau ochelarii. Mergea pe bâjbâite să nu lovească pe cineva. Astăzi l-au atacat când se ducea la wc. N-a mai nimerit. Stătea nemișcat. Nu vedea. Doar simțea cum se mărește pata pe pantalon. În jur râsete. Își închipui ce-i va spune taică-su: mai mare rușinea, în grupa mare și faci pe tine. Se repezi spre scări. Să fugă. Să dispară. Se împiedică. Tăcere. Se auzi un pocnet de pepene crăpat. Capul salutase peretele.

Andra Toropoc
Aragaz cu patru ochi i-a spus colegul de bancă și lentilele i s-au aburit de tristețe. A îndurat poreclele și miopia crescătoare, iar până la fund de sifon au trecut niște ani. Însă între timp căpătase și unele atu-uri ce-o făceau zâmbitoare: sâni uriași și apetit pentru iubit. Că i se zicea spanish-fly nu o deranja, ba chiar își făcuse etichetă din asta, la petreceri purtând doar rame negre în jurul ochilor și pantofi cu toc înalt. Goală. Adora cum lentilele altora se abureau, îi tachina și se simțea răzbunată.

Alex Micu
Era obsedat de astea nerdy, cu ochelari și uniformă. Puse ochii pe una și se luă după ea. O urmărește și când fata intră într-un gang, tensionat precum un tigru în călduri, trece la atac. Cu inima strânsă și mușchii încordați, face acea mișcare pe care numai el o știe. Fata habar n-are ce se întâmplă. Nici nu apucă să-l vadă. Precis, rapid și aproape invizibil, alege momentul oportun, când gangul este gol. Îi plasează elevei cu ochelari și uniformă o carte de vizită, în buzunar. OptiDream, lentile de contact.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În august 2024, grupul are 13.230 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus