04.09.2024
Mirela A. Nica
Întârziase. Cu pas grăbit trânti ușa în urma-i. Ce te uiți așa la mine? Dar chiar nu ți-e rușine, nesimțitule. Ți-a picat mamaie greu la stomac, și-acum oi vrea să te dregi cu niște carne fragedă, te pomenești. Un sunet ca de cap gol se auzi la contactul cu coșulețul luat din Mall. N-apucă bine să se dezmeticească că se trezi legat la gură cu un batic, fără niciun drept la replică și cu un pistol la tâmplă. Tu știi cine sunt io? Habar n-ai, bă, Lupule. Sunt Scufița Roșie, dar mă identific ca Vânător. Haidi, pa.

Monica Ciurea
De când mă știu trag cu ochiul, doamne. Ce păcat o fi fiind ăsta? La grădi doar eu am văzut cum doamna umpluse pe furiș pumnul cu buline albe și le-a dat pe gât. A doua zi a venit altă doamnă. Pe mami o pândeam mereu după draperie. Într-o zi s-a întins peste balcon, apoi tati mi-a zis că de mult voia ea să zboare. Chiar acum ridic pleoapa bunicii. Doarme. Ce dihanie de somn o mai fi fiind și ăsta între atâtea lumânări. Că tot trag cu ochiul la tine, doamne, cum ne înfășori tu sufletul ghem din firele fricilor tale.

Toni Mirică
În sfârșit ai ajuns, mi-a spus. Cam șifonată, zice. Apropo, vezi că ai poșeta deschisă. Încă mai folosești Xanax, văd. Și ruj fucsia mat, a râs el. Mă uit buimacă la poșeta deschisă și la străinul care-mi vorbea. Era un tip morocănos, cam murdar, care fuma în timp ce-mi vorbea. Cine ești, l-am întrebat uimită. Îngerul tău păzitor. Ce te uiți așa? N-a fost ușor să te am în grijă. Toate m-au ajuns din urmă. Era să-mi pierd slujba din cauza ta, de-aia beau, macareno. Un Moet n-ai pune și tu în poșeta aia jerpelită.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2024, grupul are 13.320 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus