08.09.2024
Vlad Pasencu
Cornel transpira abundent. Amicul său îl asigurase că se va distra la petrecere. Total greșit. Ceilalți oameni se zvârcoleau lasciv în fața lui, dar el nu se putea bucura de nimic. Costumul de latex era decupat în zona feselor și i se lipise de piele. Simțea nevoia să se scarpine la subraț, însă mâinile îi erau încătușate deasupra capului. Important e să participi, își spuse în sinea lui, în timp ce văzu o dominatrix cu alură de viking apropiindu-se de el cu o padelă de lemn. Care era, oare, cuvântul de siguranță?

Nicolae Popescu
Pe perete stau câș, lipite cu aracet, cinci cercuri olimpice. Din polistiren furat de Pricop de pe șantier. Pe pat parcă plutește un cearșaf cu valuri, pe care Vera a scris Sena cu ojă turcoaz. Gilda, Vera și Pric sunt la proba de înot fără costume de baie. Deja s-au intersectat culoarele, se aud gâfâielile concurenților. Eu când intru? întreabă Panfil. Taci și ține torța, adică lumânarea aia dă nuntă. Nu ești pregătit, arată Pric spre mijlocul lui Panfil. Păi da, am trac, mi-a picat ceară, e prima mea Olimpiadă.

Miruna Marin
Încearcă să faci și tu un efort, mamă. Îmbracă-te mai îngrijit, mai colorat, mai feminin. Fii mai plăcută, mai zâmbitoare. Vorbește mai mult, încearcă să fii mai altfel, mai cum sunt fetele de vârsta ta. Participă și tu la ce fac cei din jurul tău. Fata își privea palmele adunate în poală și tăcea. Cum să-i explice mamei că pentru ea, important era să se poată ridica din pat dimineața? Că nu exista efort mai mare decât ăsta? Că ar fi dat orice dac-ar fi putut face rost de energia necesară ca să participe?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2024, grupul are 13.320 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus